Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

Αντιπροσωπευτική δημοκρατία

Πολίτες που πάνε από τις Σέρρες και την Καβάλα και δεν ξέρω εγώ από πού στον πύργο να πάρουν 3.000 Ευρώ.
Πολίτες που βοηθούν αγράμματους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις έναντι αμοιβής.

Μην αναρωτηθεί ποτέ κανείς μας γιατί έχουμε αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε.
Αυτοί είμαστε.Δυστυχώς...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!! Οι πολιτικοί είναι η εικόνα αυτών που τους ψηφίζουν... Χάλια μαύρα είμαστε και εμείς και αυτοί.... :(

Lina είπε...

αυτό ξαναπές το....
:/

igiann είπε...

Οκ συμψωνώ αλλά εσύ τι θα κάνεις για να το αλλάξεις αυτό?

Πλεκτά Χειροποιήματα είπε...

Ώρες ώρες, όταν τους βλέπω να παίρνουν το ύφος του ρήτορα και να υποσχονται τα χίλια μύρια...αισθάνομαι πως η επόμενη φράση που θα βγεί απο το στόμα τους είναι..."σας αξίζω!"
ΕΛΕΟΣ!!!

John^2 ωραίος τρόπος να μαζέψεις ψηφοφόρους...λαμόγιο!!! ;-)

mpiou είπε...

@John : Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει όλο αυτό με μία κίνηση. Η κατάσταση αυτή δεν έχει ωριμάσει στο μυαλό του λαού. Μόνο τότε θα μπορεί να γίνει μια "ανατροπή", όποια και αν θα είναι αυτή. Το ότι εγώ και μερικοί
άλλοι νιώθουμε έτσι δεν σημαίνει ότι είμαστε πλειοψηφία. Το αντίθετο μάλιστα. Και για αυτό θεωρώ πως προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Γιατί η πλειοψηφία του λαού θέλει τους πολιτικούς που έχουμε σήμερα.

igiann είπε...

@mpiou
Πρώτον θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις τι φώτο στο προηγούμενο ποστ σου διότι ο πίνακας που έχεις βάλει αναφέρεται στην καταστροφή της Σμήρνης.

Όσο για το σχόλιο σου, διακατέχεται από έναν ωχαδερφισμό. Από τι στιγμή που έχεις διαπιστώσει κάτι καθήκον σου είναι πρώτον να το μεταδώσεις που το έκανες, δεύτερον να προτίνεις μια λύση και τέλος να συμβάλεις στην υλοποίηση της.

Όσο για την ανατροπή είναι σαφώς ορισμένη το ποιά θα είναι. Γιαυτό όταν θα πας στη κάλπη σκέψου από πριν τι θα κάνεις.

Φαντάζεσαι όλοι αυτοί οι λίγοι που σκέφτονται έτσι τι θα έκαναν αν ενονόντουσαν. Εκεί μπαίνει η αναγκαότητα του κόματος. Γιαυτό ΚΚΕ

john^2 is now igiann

mpiou είπε...

@igiann: Πρώτον, δεν ήξερα ότι ο πίνακας είναι απο την καταστροφή της Σμύρνης και δεύτερον ήθελα να δείξω μια φλεγόμενη πόλη και άρα με εξυπηρετεί μια χαρά.
Στο θέμα μας. Ποιος είπε ότι εγώ δεν θα ψηφίσω βάσει αυτού που θεωρώ καθήκον μου? Και ποιός μίλησε για ΚΚΕ ή έστω κάποιο από τα κόμματα? Εδώ δεν είναι προεκλογική συγκέντρωση. Είναι χώρος ανταλλαγής ιδεών ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Για μένα όλοι όσοι είναι στα σημερινά κόμματα είναι υποψήφιοι για να αποκλειστούν από την κατηγορία αυτή. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων όχι βιολογικά μα ιδεολογικά. Επίσης, μην υποτιμάς αυτούς τους λίγους λέγοντας πως δεν είναι ενωμένοι. Είναι. Απλώς είναι πολύ λίγοι.
@Όλους: Με αφορμή αυτό το διάλογο παρακαλώ όλους να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε υπάρχον κόμμα. Φτάνει που τους βλέπουμε στην TV. Στον δικό μου χώρο θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την επιθυμία. Δεχτή κάθε πολιτική συζήτηση. Αλλά καμία κομματική.

igiann είπε...

@mpiou
Εγώ σου μίλησα για την ανατροπή και πως αυτή είναι ΜΙΑ και είναι ΕΝΑΣ ο δρόμος που θα πάμε σε αυτή. Δεν ανέφερα πουθενά εκλογές και τέτοια.

Εκτός και αν πιστεύεις ότι ψηφίζοντας ...

...τότε θα μπορεί να γίνει μια "ανατροπή"...

όπως λες
Δε με ενδιαφέρουν οι εκλογές, με ενδιαφέρει ο κόσμος που σκέφετε όπως εσύ να βγει στο δρόμο.

Το "γιαυτο ΚΚΕ" στο τέλος δεν είναι προεκλογικό. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, παλεύει για την ανατροπή και το σοσιαλισμό. Κάτι που συζητάμε εδώ και κάποιες μέρες.